Linux & Πολιτική

Οι Πιγκουίνοι στην πολιτική; Με δεδομένο ότι η πλατφόρμα των Windows, και του «κλειστού» λογισμικού γενικότερα, κυριαρχεί συντριπτικά, χρειάζεται θάρρος μια κυβέρνηση να προκρίνει το ελεύθερο, «ανοιχτό» λογισμικό για τα σχολεία. Έστω κι αν ο μόνος λόγος είναι το κόστος. Το διακύβευμα είναι μεγάλο για τους κολοσσούς του λογισμικού και το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι πολιτικοί αντίστοιχο. Βλέπετε, η κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού ούτε επενδύσεις μπορεί να τάξει, ούτε, το σημαντικότερο, προεκλογικές εκστρατείες να στηρίξει.

3 σχόλια

Τάδε έφη frite ...

H ιδέα του open source λογισμικού είναι παλιά και παραμένει για πολλούς λόγους καλή. Linux... Μακράν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα. Ακολουθεί το Mac και καταϊδρωμένο το windows. Καταρρέουν συνέχεια τα ρημάδια. Παλιότερα είχα linux ubuntu περισσότερα δεν θυμάμαι τα οποία είναι εύχρηστα και σχετικά κοντά στο Interface των windows. Αργότερα για έναν φίλο μου εγκατέστησα unix χωρίς interface και το είχα κάνει router. Πλάκα είχε. Τα linux είναι δύσκολο να τα στηρίξει ένα κράτος. Καταρχάς εμείς οι ίδιοι θα πούμε ότι δεν βοηθάει την ίδια του την οικονομία αφού πολλές επιχειρήσεις που ζουν από αυτό θα κλείσουν. Επίσης αναφερόμαστε σε πιτσιρίκια που πολλά ίσως δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν διαφορετικό Interface. Μιλάμε για καθηγητές που δεν γνωρίζουν τα linux. Για άτομα που δεν είναι σε θέση να διδαχθούν πόσο μάλλον να διδάξουν. Ο καθηγητής που είχα στο λύκειο πάντως είχε dual boot όλο το εργαστήριο με Linux. Άφηνε όμως συγκεκριμένους Users Να το χρησιμοποιούν.



Απορία: Παλιά γράφατε ως Aphrodite??


Φχαριστώ για την φιλοξενία

Τάδε έφη Unknown ...

Δεν νομίζω ότι η ιδέα του open source είναι σύμβατη με την επιχειρηματικότητα - ίσως ασύμβατη με την επιχειρηματικότητα ελληνικού τύπου που έχει συνηθίσει αντί για υπηρεσίες (υποστήριξη) να πουλάει αέρα κοπανιστό (άθλιο closed source λογισμικό).

Aphrodite? Καμμία σχέση.

Τάδε έφη Γιάννης Καραμήτρος ...

Πάντως η κυβέρνηση του Μονάχου είχε περάσει πριν από λίγα χρόνια σε λογισμικά ανοιχτού κώδικα και ειδκότερα στο Linux.

΄Σαν σουίτα γραφείου χρησιμοποιώ το Open Office.