Alpha - Beta

Το να δουλεύεις με προεκδόσεις alpha και πρώιμες beta δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Κάθε βδομάδα θα υπάρχουν πάμπολλες αναβαθμίσεις και τουλάχιστον δύο στον πυρήνα (kernel) του λειτουργικού. Μέχρι να κατασταλάξει η έκδοση 7.04 θα έχουμε συνεχώς προβληματάκια. Προς το παρόν τα περισσότερα είναιο στο hardware και ειδικότερα στις τρεις παραδοσιακά προβληματικές ενσωματωμένες συσκευές: κάμερα, μικρόφωνο, card reader.

Κάποια στιγμή, νομίζω ήταν με την έκδοση 2.6.19 του πυρήνα, το ενσωματωμένο μικρόφωνο λειτούργησε! Μετά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Και να φανταστείτε ότι ...αναβάθμιζα! Μέχρι πρόσφατα η κάμερα δεν δούλευε. Τώρα (πυρήνας 2.6.20-13) λειτουργεί μια χαρά. Ο card reader δούλευε μια χαρά μέχρι πριν 10 μέρες, τώρα το linux βλέπει την κάρτα ως συσκευή αλλά δεν την προσαρτά (mount), πρέπει να το κάνω χειροκίνητα! Να δουλεύουν και οι τρεις συσκευές μαζί δεν το 'χω καταφέρει. Αν για κάτι νοσταλγώ τα win είναι που όλες οι συσκευές παίζουν - αλλιώς απλά δεν πουλιούνται.

Α, σύνδεσα επιτέλους και το εκτυπωτή μου, έναν HP Photosmart 7200, που τόσο καιρό είχα αμελήσει να κάνω. Από τα System Settings του Kubuntu όλα πήγαν ρολόι και κατάφερα να κάνω και την πρώτη μου μου εκτυπώση από το linux - ένα ιντερνετικό boarding pass αν είστε περίεργοι!